Tipy na jarní svatby

Jak na jarní svatební dekorace: Květiny, barvy a sklo, které oživí váš velký den

Jaro je nádherné období pro svatbu, kdy se příroda probouzí k životu a všechny barvy působí čerstvě a svěže. Při plánování jarní svatby je důležité zohlednit sezónní aspekty, jako jsou květiny, barvy a dekorace. V tomto článku vám nabídneme tipy a nápady, jak zařídit jarní svatební dekorace tak, abyste svůj velký den učinili nezapomenutelným.

jarní svatební dekorace

Květinové aranžmá na jaře

Jaro je ideální doba pro výběr nádherných květin. Svatba na jaře může využít bohatství sezónních květin, jako jsou tulipány, narcisy, hyacinty nebo sakury. Květinová aranžmá mohou zahrnovat kombinace těchto květin nebo se můžete rozhodnout pro jednoduché, elegantní kytice s jedním druhem květiny. Klasikou v podobě růží taky nic nezkazíte. Nezapomeňte zvážit výšku a tvar květinových aranžmá, aby ladily s prostorem a ostatními dekoracemi.

Využití barev a kombinatorika barev

Barvy hrají klíčovou roli při plánování jarní svatby. Jarní barvy by měly být jemné, pastelové a světlé. Můžete si vybrat odstíny růžové, modré, zelené nebo žluté, které evokují atmosféru probouzející se přírody. Kombinujte tyto barvy s neutrálními tóny, jako je bílá, šedá nebo krémová, pro sofistikovaný a harmonický vzhled.

Doporučení od nás: vytvořte si dopředu paletu barev, které se chcete na své svatbě držet. Pomůže to nejen s výběrem svatebních dekorací, ale i s udržením téma celé svatby. 

1

Tipy na co si na jarní svatbě dát pozor

  1. Počasí: Jaro může být nepředvídatelné, proto je dobré mít plán B pro případ nepříznivého počasí, jako je stan nebo alternativní vnitřní prostory.

  2. Alergie: Sezónní alergie jsou běžné na jaře, takže zvažte použití hypoalergenních květin pro své aranžmá a kytice.

  3. Časový plán: Na jaře jsou dny stále kratší než v létě, proto plánujte časový harmonogram svatby tak, abyste měli dostatek času pro světelné podmínky pro fotografování.

Svatební dárky a vzpomínky na velký den

Svatební dárky a uchování vzpomínek jsou důležitou součástí vašeho svatebního dne a mohou být zároveň užitečné i estetické. Kromě fotografií a videa z vašeho velkého dne je ideální volbou svatební sklo.

Gravírované nebo pískované sklenice, skleněné vázy a jiné dárkové sklo mohou být personalizovány s monogramy, jmény nebo datem svatby, což přidává osobní dotek a zvyšuje sentimentální hodnotu těchto dárků.

Sklo s pískováním má mnoho výhod, které zahrnují:

  1. Eleganci: Gravírované a pískované sklo přidává sofistikovaný a elegantní prvek na svatební tabuli a lze ho snadno začlenit do celkového vzhledu svatebního prostoru.

  2. Trvanlivost: Sklenice a vázy s pískováním jsou vyrobeny z kvalitního křišťálového skla, které je odolné vůči poškrábání a stárnutí, takže mohou být dlouhodobou památkou na váš svatební den.

  3. Personalizaci: Pískované sklo nabízí možnost přizpůsobení, takže můžete přidat své jméno, datum svatby nebo jiný osobní prvek, který ztělesňuje váš vztah a zážitky.

  4. Univerzálnost: Sklenice a vázy s pískováním mohou být použity jako dekorace, dárky pro hosty nebo jako součást svatebního prostoru, což z nich činí univerzální a praktickou volbu.

V tomto článku jsme se zaměřili na jarní svatební dekorace, včetně květinových aranžmá, využití barev, kombinatoriky barev a tipů na co si na jarní svatbě dát pozor. Kromě toho jsme se zaměřili na význam svatebního skla s pískováním jako vzpomínky a důležitého prvku vašeho svatebního dne.

Doufáme, že tyto rady a nápady vám pomohou při plánování vaší jarní svatby a přinesou vám a vašim hostům radost a nezapomenutelné zážitky.

3

Tým Dekorant.cz