Tipy na svatební dárky

Dekorant.cz - Tipy na svatební dárky

Jarní a letní měsíce jsou úzce spjaty se svatební sezónou. Byli jste letos pozváni na svatební veselku? Pak jistě přemýšlíte, čím novomanžele obdarovat. Abychom vám to ulehčili, připravili jsme pro vás několik tipů na originální a smysluplné dárky zároveň. 

Výběr perfektního svatebního dárku je leckdy pořádná fuška. Co vlastně vybrat, abyste se trefili do vkusu, potěšili a aby svatební dárek nezůstal ležet ve skříni? Před samotným výběrem svatebního daru si promyslete, co je pro budoucí novomanžele typické - co mají rádi, jaké mají zájmy, čím se baví a co vyhledávají. V neposlední řadě si také ujasněte, kolik do dárku chcete investovat. 

Výběr svatebního dárku krok za krokem

  1. Na úplném počátku výběru svatebního daru si stanovte finanční obnos, který můžete nebo chcete do dárku investovat.
  2. Následně popřemýšlejte nad tím, jaké mají novomanželé zájmy, jak tráví volný čas a co společně rádi dělají.
  3. Poté se zamyslete nad tím, zda při vašich posledních setkáních náhodou nezmínili něco, po čem opravdu touží.
  4. Nezapomeňte nahlédnout i do seznamu darů, pokud si ho novomanželé před svatbou sestavili. Najdete v něm další inspiraci.

Praktické svatební dary

Jedním z typů svatebních darů, který ocení především ty páry, které si právě vybavují domácnost, jsou praktické dárky. Často se jedná o velmi užitečné 

Jaké praktické svatební dary můžete pořídit?

  • Pokud víte, že novomanželé rádi vaří, můžete jim pořídit nové kuchyňské náčiní, sadu hrnců, jídelní soupravu nebo jiné potřeby do kuchyně.
  • Vinotéka, stylový stojan na víno nebo gravírované svatební skleničky jsou skvělou volbou pro všechny milovníky kvalitního vína. 
  • Praktickým svatebním darem je i kávovar, který ocení snad úplně každý.
  • Pokud víte, že novomanželé potřebují novou pračku, myčku nebo jiné spotřebiče do domácnosti, můžete jim na ně přispět.
  • Krásným svatebním dárkem je i sada luxusních županů nebo ložní prádlo.
  • Novomanželé, kteří plánují cestovat, ocení kvalitní cestovní zavazadla.

Vzpomínkové svatební dary

Vzpomínkové svatební dary jsou krásným způsobem, jak darovat novomanželům něco osobního a trvalého, co jim bude neustále připomínat jejich lásku. Patří sem například fotoknihy, které zachycují nejkrásnější okamžiky z celého svatebního dne, ale i personalizované předměty, jako jsou šperky s vyrytými iniciálami nebo jmény novomanželů. 

  • Oblíbeným vzpomínkovým darem jsou různá svatební alba a fotoknihy. Ty se mohou darovat prázdné nebo je novomanželé mohou využít v průběhu svatby.
  • I již výše zmíněné sklenice s gravírováním jsou perfektním vzpomínkovým darem. Při pohledu na křišťálovou sklenici s vyrytými jmény a datem si manželé vždy připomenou jejich svatební den.
  • Krásným vzpomínkovým darem je i ovocný strom, který si pár může společně zasadit a v průběhu svého manželství sledovat, jak roste a sílí.
  • Také originální puzzle vytvořené z jejich fotky nebo malovaný portrét může být krásnou a trvalou vzpomínkou.

Pobytové a zážitkové svatební dary

Stále populárnějším typem svatebních darů jsou dárky pobytové nebo zážitkové. Jedná se o skvělou volbou pro všechny dobrodruhy, adrenalinové nadšence i sběratele zážitků. Tento typ svatebního daru navíc přinese novomanželům radost nejen při jeho předávání, ale i během prožívání samotného pobytu nebo zážitku. Jaký typ zážitkového či pobytového daru můžete zvolit?

  • Milovníkům dobrého jídla můžete darovat voucher na degustaci vína, luxusní večeři v prestižním podniku, kurz vaření nebo grilování s renomovaným šéfkuchařem.
  • V případě, že novomanželé rádi navštěvují divadla, koncerty, výstavy či jiné kulturní akce, můžete jim darovat vstupenky na nějakou zajímavou událost.
  • Pokud je novomanželský pár spíše na odpočinek a relaxaci, budou mít největší radost z dárku v podobě poukazu na wellness pobyt, masáž nebo relaxačního víkend.
  • Další skvělou možností jsou pak předplatná do posilovny nebo jazykové kurzy, které novomanželé mohou využít k rozšíření svých dovedností.

Zkusit se můžete také podívat na web Mega Ubytko a zkusit vybrat z mnoha možností. Ideálně by mohlo být napíklad ubytování v chalupě s vířivkou.

Univerzální svatební dary

Pokud stále váháte, jaký svatební dárek vybrat, můžete zvolit univerzální svatební dar. Jedná se o jakousibezpečnou volbou a udělá radost v podstatě všem novomanželům. Mezi univerzální dárky patří například polaroid, který novomanželé využijí už přímo na svatbě. zážitkový deník, do kterého mohou zaznamenávat všechna svá dobrodružství. Dále pak partnerská desková hra, která nejen potěší, ale i pobaví během dlouhých večerů. Případně i dárkový koš s různými delikatesami, kosmetikou nebo produkty pro relaxaci. P.opřípadě můžete zakoupit módní doplňky.